Kan ik van mijn zwemvijver een zwembad maken?

Ombouwen

Stel je voor: het zonlicht weerkaatst op het heldere wateroppervlak, de strakke lijnen van een modern zwembad prijken in je tuin, en je geniet van een verfrissende duik op elk moment van het jaar. Dit alles kan werkelijkheid worden wanneer je besluit om jouw zwemvijver om te vormen tot een eigentijds zwembad.

Op de vraag of je van jouw zwemvijver een zwembad kan maken, antwoorden wij dus volmondig ja. Hoe je dat doet (samen met ons) en wat de voordelen zijn van een zwembad ten opzichte van een zwemvijver zullen we in deze blog bespreken. 

 

Hoe maken we van jouw zwemvijver een zwembad?

Het omvormen van een zwemvijver tot een zwembad is een technisch project dat professionele expertise vereist. Het proces omvat:

  • Het verwijderen van de natuurlijke vegetatie;
  • Het verwijderen van de bodem van de zwemvijver;
  • Het installeren van een waterdichting
  • Het toevoegen en/of installeren van pompen, filters en andere waterbehandelingssystemen.

Dit vereist nauwkeurige planning en uitvoering om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan jouw verwachtingen voldoet.

Eenmaal voltooid, transformeren we jouw voormalige zwemvijver in een modern en prachtig zwembad dat een blikvanger zal zijn in jouw tuin. Met strakke lijnen, helder water en het comfort van geavanceerde waterbehandelingssystemen zul je elke dag kunnen genieten van jouw eigen oase van ontspanning en plezier.

Voordelen van een zwembad ten opzichte van een zwemvijver

Hygiëne

Een van de voornaamste voordelen van een zwembad is de hygiëne. Terwijl zwemvijvers hun charme hebben, kunnen ze gevoeliger zijn voor bacteriën en algen. Met een zwembad heb je volledige controle over de waterkwaliteit dankzij geavanceerde pompen, filters en/of chemische behandelingen. Dit betekent dat je altijd kunt genieten van schoon en helder water, zonder zorgen over mogelijke verontreinigingen.

We geven je graag advies

Zwem het hele jaar lang

Een ander voordeel van een zwembad is dat dit het hele jaar door te gebruiken is. Terwijl zwemvijvers vaak seizoensgebonden zijn en afhankelijk zijn van de buitentemperatuur, kun je met een zwembad het hele jaar door genieten van zwemplezier. Of het nu midden in de zomer is of tijdens een koude winterdag, jouw zwembad staat altijd klaar voor gebruik.

Flexibiliteit en vrijheid

Een zwembad biedt ook meer flexibiliteit qua vorm en grootte.  Of je nu de voorkeur geeft aan een strakke rechthoekige vorm of een organische vorm, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien kun je de grootte van het zwembad aanpassen aan jouw behoeften en de beschikbare ruimte in jouw tuin. Als je van jouw zwemvijver een zwembad wil maken, ben je niet verplicht om de vorm te behouden.

Conclusie: de moeite waard!

Of je nu op zoek bent naar een upgrade van jouw zwemvijver naar een eigentijds zwembad, of gewoon wilt profiteren van de voordelen van een hygiënisch, het hele jaar door bruikbaar zwembad, het omvormen van jouw zwemvijver is zeker een project dat de moeite waard is.

Met onze professionele expertise en zorgvuldige planning, geniet je binnenkort an de luxe en het comfort van jouw eigen zwembad, direct in jouw achtertuin.

Neem contact op

Maak van je zwemvijver een heerlijk, modern zwembad en geniet!

Interesse om je zwemvijver om te bouwen? Of nood aan ander advies?

Wij staan voor je klaar!