Wat zijn de voordelen van een energieneutraal zwembad?

Tips

Het begrip ‘energieneutraal’ duikt de laatste tijd steeds vaker op. Veel mensen associëren het vooral met huizen, maar ben je ook bekend met de voordelen van het bouwen van een energieneutraal zwembad? Of het transformeren van je bestaande zwembad tot een energiezuinige oase?

Ontdek vijf voordelen van een energieneutraal zwembad

Een energieneutraal zwembad heeft als doel om net zoveel energie te produceren als het verbruikt, waardoor de impact op het milieu vermindert en de operationele kosten op lange termijn verlagen. Eerder hebben wij in detail besproken wat een energieneutraal zwembad inhoudt en hoe het in zijn werk gaat. Nu gaan we dieper in op de voordelen van dit duurzame systeem.

Bespaar op je kosten

 Hoewel de investering voor een energieneutraal zwembad op het moment van installatie wellicht iets hoger is dan bij een traditioneel zwembad, levert het aanzienlijke besparingen op lange termijn op.

Dankzij het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven, verminderen jouw operationele kosten drastisch. Dit komt omdat je minder afhankelijk bent van externe energieleveranciers. Denk hierbij aan:

  • Zonnepanelen
  • Warmtepompen
  • Isolatiematerialen
  • Afdekking

Bij ons gaat de duurzaamheid zelfs nog een stap verder met het gebruik van een inverter warmtepomp, een nog milieuvriendelijker alternatief dan de standaard warmtepomp. Deze haalt warmte uit de buitenlucht en verhoogt de tempratuur om je zwembadwater te verwarmen. Zo geniet je niet alleen van een duurzaam zwembad, maar bespaar je ook op je energiekosten.

Meer info over duurzame alternatieven

Milieuvriendelijk en duurzaam

Energieneutrale zwembaden verkleinen je ecologische voetafdruk. In traditionele zwembaden wordt vaak gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, zoals voor verwarming of elektriciteit, wat bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen.

Door over te schakelen naar hernieuwbare energiebronnen vermindert je zwembad niet alleen de belasting op het milieu, maar kan het zelfs volledig CO2-neutraal worden!

Zelfvoorzienend in jouw energieneutraal zwembad

In het streven naar een energieneutraal zwembad gaat het om zelfvoorzienendheid. Dankzij geavanceerde technologieën genereert je zwembad energie uit zonnestralen en zelfs je warmtepomp. Hierdoor word je minder afhankelijk van het traditionele elektriciteitsnetwerk en dalen je kosten.

Contacteer ons

Geniet van een langer zwemseizoen

Dankzij efficiënte energiebronnen reguleert jouw energieneutraal zwembad nauwkeuriger de warmtetemperatuur, wat voor jou resulteert in een langer zwemseizoen. Dit verhoogt niet alleen de tevredenheid bij jou als zwemliefhebber, maar maximaliseert ook de gebruiksmogelijkheden van je zwembad.  

Wij adviseren je graag bij het plaatsen van solar lamellen en het zetten van extra isolatie rondom je zwembad. Solar lamellen zijn gemaakt uit kunststof en hebben speciale zonne-absorberende eigenschappen waardoor je water heel het jaar op een optimale temperatuur blijft.

Door deze aanpak te combineren met een stevige isolatie rondom je wanden en op de bodem, minimaliseer je niet alleen energieverlies, maar beperk je ook het warmteverlies van je zwembad.

Minder geluidsoverlast met je energieneutraal zwembad

Traditionele zwembadpompen en filtratiesystemen zorgen vaak voor geluidsoverlast. Energiezuinige zwembaden daarentegen zijn vaak stiller in gebruik, wat bijdraagt aan een rustigere en meer ontspannen omgeving rondom je zwembad en in je tuin.

Kom eens kennismaken!

Een energieneutraal zwembad draagt niet alleen bij aan de vermindering van jouw energiefactuur, maar minimaliseert ook je ecologische voetafdruk. Of je nu een nieuw energieneutraal zwembad plaatst of je bestaande zwembad transformeert, het is niet alleen een investering in het heden, maar ook een stap richting een groene toekomst.

Ontdek zelf de talloze voordelen

Wil je zelf de talloze voordelen van een energieneutraal zwembad ontdekken? Of ben je nog niet helemaal overtuigd om de sprong te wagen? We staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.